Menu de Craciun pentru cei mici
Magia sarbatorilor:in timp ce fulguletul meu creste,eu,in calitatea mea de mamica imperfecta ma distrez pe cinste amintindu-mi de perioada cand eram si eu un fulg...
A sosit luna lui decembrie si odata cu el si sarbatorile mult asteptate de peste an.Anul acesta va fi mai special pentru familia noastra,daca anul trecut Carlita era o fetita mica care dadea timid din manute si picioruse,sugea frumos la sanul meu si se bucura atingand fericita globuletele din Pomul de Craciun,anul acesta,in schimb a participat cu mare incantare la impodobirea bradului in timp ce taticul nostru ne aranja melodii cu tematica de Craciun si clinchet de clopotei.Nu am uitat nici sa impodobim ferestrele cu decoratiuni de Craciun si luminite la balcon,suntem atat de orgolioase !
Si cum spuneam,daca anul trecut Carla nu a papat decat lapticul meu,anul acesta m-am gandit sa-i ofer postul de onoare in fata mesei;la urma urmei Craciunul este sarbatoarea celor mici prin excelenta !
Iata ce m-am gandit sa-i pregatesc anul acesta(fotografiile bucatelor nu-mi apartin),pentru orice nelamurire va astept oricand cu mare drag,Craciun Fericit tuturor !
Cartofi de ducesa
600 gr cartofi
50 gr unt
un praf de nucsoara
20 gr parmezam
un picut de piper
1 galbenus de oua
1 ou intreg
Intr-o cratita adaugam cartofii cu tot cu coaja si ii punem la fiert in apa rece si un pic de sare.Dupa ce s-au fiert bine,decojim cartofii,ii pisam foate bine dupa care adaugam untul,un pic de sare si piper(dupa preferinte),nucsoara si parmezamul amestecam totul foarte bine iar spre final adaugam si galbenusul de ou cu oul intreg,amestecam iarasi foarte,foarte bine.
Intre timp,incalzim cuptorul la 200 grade(cuptor electric) iar intr-o tava acoperita cu hartie de cuptor facem micutze spirale.Astfel,spiralele obtinute se tin cel mult 15 minute la cuptor.Se servesc calzi cartofii de ducesa si se pot asocia excelent pe langa un peste. Pofta buna !
P.S.:La acesti cartofiori,voi pregati un file de pastrav la cuptor,uns cu unt si salvie.
Stele de Craciun
500 gr foi de placinta(eu folosesc din comert)
250 gr rosii
ulei de masline extra-virgin
150 gr mozzarella
oregano,sare.
Dupa ce am spalat rosiile in prealabil,le decojim,eliminam semintele iar pulpa ramasa o taiem cubuletze mici peste care adaugam un pic de sare,ulei de masline extra-virgin si oregano.
Intindem foaia de placinta pana obtinem o inaltime de 3 mm si o taiem cu anumite forme tematice de Craciun.Fiecare bucatica astfel obtinuta o punem pe tava acoperita cu hartie de cuptor iar pe fiecare bucatica adaugam o lingurita de rosii condimentate.Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 7 minute,dupa care adaugam si bucatele mici,mici de mozzarella.Stelutele vor fi gata cand mozzarella s-a topit dar nu lasati sa se topeasca prea mult.
Stelute cu lamaie
250 gr faina
1 ou
sucul si coaja de la o lamaie potrivita
80 gr unt
400 gr zahar
1 lingurita de drojdie
Amestecati foate bine cu ajutorul unei linguri de lemn untul(lasat in prealabil la temperatura camerei) si zaharul,adaugati apoi sucul si coaja lamaiei,dupa care adaugati si oul batut foarte bine.Dupa ce ati amestecat totul foarte bine varsati in ploaie faina iar la final adaugati drojdia.Lasati tot aluatul sa se odihneasca timp de o jumatate de ora in frigider;intre timp va puteti bea cafelutza sau va puteti gandi la noi.Intr-o tava acoperita cu hartie de cuptor adaugati stelutele obtinute cu ajutorul unei forme dupa ce ati intins foarte bine aluatul cu ajutorul unui facalet.
Cuptorul se incazeste intre timp la o temperatura de 180 grade.Stelutele se tin in cuptor timp de 15 minute.
Acesta va fi meniul de Craciun al Monicutezi mele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu